ПК „We dance“ Гацко: Радом и талентом до нових медаља

Чланови плесног клуба „We dance“ Гацко, протеклог викенда били су учесници на 5. међународном такмичењу „Vienna Dance Open 2016“, које се одржало у Бечу. И овога пута, успјех није изостао, а са њим ни нове медаље. У категорији сениора – дуо стрит стајл, освојиле су друго мјесто, као и треће мјесто, групно, у истој категорији.

Кореографкиње клуба, Емилија Стојановић и Маја Косовић, истичу да је организација и овог такмичења била на завидном нивоу, те да су учешће узели такмичари из свих дијелова Европе, Беча, Бугарске, Румуније, Италије, Србије, Хрватске, Македоније итд.

„Организатори су и овај пут испунили очекивања. Због великог броја учесника, такмичење се одржавало на три бине. Када се око вас налазе плесне групе које су прваци у својим државама, можемо само да будемо поносне што смо биле дио овог такмичења“, кажу успјешне кореографкиње клуба.

Маја и Емилија истичу да све кореографије осмишљају саме. Како кажу, за инспирацију узимају свјетски познате плесне групе, али сви кораци су производ њихових идеја.
„Врло је важно да имате тему за кореографију, тако да добар плесач треба бити и добар глумац“, закључују дјевојке.

Подсјећамо да је такмичење имало међународни карактер, те да је окупило преко 2000 плесача са укупно 590 кореографија, из свих дијелова Европе.

Подијелите вијест