Пехари и медаље за прецизне руке стријелаца СК „Младост“

Са шест такмичарских екипа, протеклог викенда у Теслићу, екипа СК „Младост“ из Гацка, учествовала је на првенству Републике Српске за јуниорске и сениорске категорије, на коме је постигла запажене резултате.

Поред „Младости“, на превенству су учествовали и остали стрељачки клубови из Републике Српске који раде према међународном програму стрељаштва ито: „Леотар“ из Требиња, „Борац“ и „Никола Бокан“ из Бања Луке, „Пантери“ из Бијељине, „Гласинац“ са Сокоца и клуб домаћин, „Геофон“ из Теслића

 У диспилинама ваздушна пушка (по двије женске и двије мушке екипе)и ваздушни пиштољ (двије екипе), у јуниорској и сениорској конкуренцији постигнути су следећи резултати:

Стријелци и екипе „Младости“ су по забиљеженим  пласманима углавном вице шампиони Републике. Освојено је пет пехара за екипни пласман, једна медаља појединачно и десетине медаља за екипне  пласмане.

  • Дјевојке, иако ослабљене у саставу екипа, услед одсуства стандардне репрезентативке (због прехладе), у екипу је уврштена пионирка, те су практично без искуства у овом најјачем међународном програму стрељаштва, ипак успјеле да се пласирају на друго мјесто, одмах иза домаћина, екипе „Геофона“. Јелица Вуковић је својим погоцима стигла до медаље и тако освојила треће мјесто у појединачном пласману. За „Младост“ су још гађале Милијана Бошковић и Дајана Крстојевић. Јелица и Милијана су забиљежиле пласмане међу првих пет појединачно и у сениорској конкуренцији.
  • За мушке екипе у јуниорској и сениорској конкуренцији у дисциплини ваздушна пушка су наступили: Бранислав Бошковић, Душан Крстојевић, Урош Вуковић и Владимир Говедарица. Ови момци су се екипно пласирали на друго мјесто а имали су више пласмана међу пет првих мјеста појединачно.
  • За мушке екипе у јуниорској и сениорској конкуренцији у дисциплини ваздушни пиштољ су наступили: Момир Вуковић, Никола Бајчетић, Божидар Тепавчевић и Урош Вуковић. Пласирали су се на друго у јуниорској и треће мјесто у сениорској конкуренцији а и они су имали више пласмана међу првих пет појединачно.

Наредни викенд је према календару такмичења резервисан за званично првенство Републике Српске за млађе категорије  које ће се одржати у Бијељини у обје конкуренције, међутим, због лоше финансијске ситуације клуба, стријелци „Младости“ биће принуђени да прескоче ово иначе веома важно такмичење.

Подијелите вијест