Отворено првенство у стрељаштву „Гацко 2014“

У оквиру Отвореног првенства Гацка у стрељаштву “ГАЦКО -2014”, које се одржава поводом славе општине, у суботу 31. маја, одржано је регионално треће  коло Лиге пионира РС, по календару такмичења СС РС.

За регију југ-југоисток, у Гацку на 11 стрељачких мјеста, гађали су: ОСК “Леотар” из Требиња, СК “Гласинац” из Сокоца, СК “Херцеговац” из Билеће, СК “Св. Димитрије” из Невесиња и домаћин СК “Младост” из Гацка. Изостала је само екипа СК “Рогатица” из Рогатице, која је била планирана у Гацку.

ПИОНИРИ (Појединачни пласман):

  1. Милован Вуковић СК „Младост“ Гацко;
  2. Крстојевић Дајана СК „Младост“ Гацко;
  3. Шотра Александар СК „Леотар“ Требиње.

ПИОНИРИ (Екипни пласман):

  1. СК „Младост“ Гацко;
  2. СК „Леотар“ Требиње;
  3. СК „Гласинац“ Соколац.

У недељу, 01. јуна, у сениорској конкуренцији по међународном програму стрељаштва, пуцало се у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ. У дисциплини ваздушна пушка, СК „Младост“ је заузео друго мјесто и у мушкој и у женској конкуренцији, док је екипа „Геофона“ била прва. У дисциплини ваздушни пиштољ, СК „Младост“ је била четврта.

Такмичење је протекло у фер и спортској атмосфери и лијепом  дружењу, а домаћин је обезбиједио и освјежење за све такмичаре.

На крају такмичарског дијела, најуспјешнијим екипама и стријелцима домаћин је додијелио  признања, пехаре за екипне и медаље за појединачне пласмане (за три прва мјеста).

Спонзори такмичења били су општина Гацко и предузеће Рудник и ТЕ Гацко.