Отворена шеснаеста изложба радова полазника центра „Кембриџ“

У организацији ЈУ „Културно-спортског центра“ из Гацка, протеклог викенда је у нашем граду отворена шеснаеста по реду изложба радова полазника Центра „Кембриџ“  из Гацка, Требиња, Билеће и Невесиња.

Испред „Културно-спортског центра“, присутне је поздравила директорица, Анђелка Бољановић и изразила велико одушевљење што је управо ова изложба прва у новој години.

Пред препуном галеријом љубитеља киста и боје, изложбу је свечано отворила Јелена Глоговац Савић, професорица „Кембриџ“ центра у Гацку.

„Слике полазника курса сликања Центра „Кембриџ“ последњих десетак година не престају да изненађују  својом озбиљношћу, стваралачком разноврсношћу и оригиналним ликовним изразом, достојном професионалаца. Они,  осим личног усавршавања и предивних дјела, дају јасан путоказ култури и умјетности у региону, да је могуће и потребно од малих ногу почети, преко  тинејџерских дана задржати и у свим годинама живота стварати умјетност“, рекла је Глоговац Савић.

Њихови професори, Сандра Цумбо (Требиње), Татјана Топаловић (Билећа), Јелена Глоговац Савић (Гацко) и Драган Батинић (Невесиње), несебично обликују таленте,  а њихова дјела су производ рада на чијем је челу Вера Милошевић, директорица овог центра.

Према ријечима професорице Глоговац Савић,  „Кембриџ“ центар је основан 2008. године, са првенственом намјером да буде лидер у учењу станих језика, међутим, сплетом срећних околности сликање је постало лијеп и користан додатак тој образовној визији.

Изложба ће бити отворена наредних 15 дана, радним данима у периоду од 08:00 до 15:00 часова, те ће сви заинтересовани суграђани моћи да уживају у занимљивом избору од 97 радова умјетника.

Подијелите вијест