Отворена ретроспективна изложба са ликовног саборовања „Симеон Добрићевски“

У организацији ЈУ „Културно спортски центар“ Гацко и Завичајног клуба „Освит“ из Билеће синоћ је у Дому културе у Гацку свечано отворена ретроспективна изложба са ликовног саборовања “Симеон Добрићевски” из Билеће.

После поздравне пјесме црквеног хора „Света Јелена Анжујска“, присутне је поздравила директор КСЦ Гацко, Анђелка Бољановић.

„Мисија и визија КСЦ коју ми проводимо је развој сарадње са институцијама, организацијама, удружењима и културним центрима у нашем региону“, истакла је Бољановић и подсјетила да је ретроспективна изложба Гацко-Клиње била изложена у музеју Херцеговине у Требињу, а протекле седмице је отворена и у галерији у Невесињу.

О ликовном саборовању, као и о Завичајном клубу „Освит“ говорио је оснивач и предсједник „Освита“, Миодраг Хрњез Љумо.

„Велика је радост бити у храму културе у Гацку. Кажем храм јер иза овог галеријског простора се налази велики простор намијењен за музичке вечери, позоришне представе и било који други вид културног дешавања“, истакао је Хрњез .
Према ријечима Хрњеза, овде су изложени радови са четвртог ликовног саборовања, а за четири године кроз Билећу је прошло преко 60 сликара из БиХ, Србије и Црне Горе, а у гостима је био и један од најбољих сликара из Калифорније.
„Прошле године се настале и двије скулптуре од Билећког камена које стоје на отвореном и красе Билећу. Свако саборовање има искорак напријед и то је та идеја која нас води и надам се да ћемо у томе и истрајати“-закључио је Хрњез.

Изложбу је отворио селектор саборовања, Драган Батинић и истакао задовољство што фундус слика из године у годину расте и до сада посједују 130 слика и три скулптуре са овог ликовног саборовања.

Изложба ће бити отворена наредних десетак дана, а љубитељи умјетности ће бити у прилици да виде 38 дјела од двадесетак аутора.

Подијелите вијест