Отворена изложба слика Татјане Топаловић

Протеклог викенда у Дому културе у Гацку, отворена је четврта самостална изложба умјетнице из Требиња, Татјане Топаловић. Изложбу 24 слике крајолика Херцеговине, рађене у техници акрилик и уље на платну, отворила је Јелена Глоговац Савић.

“На сликама Татјане Топаловић Херцеговина чудесним сјајем додирује небо. На хоризонтима пуним  ведрине, пространства у сјајној палети одишу  оптимизмом. Татјанине слике вас тјерају да удахнете пуним плућима, осјетите мирис покошеног љековитог биља, врућ љетни вјетар у леђа и да осјетите спокој у смирај дана. Чак и усковитлана неба над зимом имају топло свјетло. Татјана на најбољи могући начин, сликајући пејзаже, слика истинску природу  човјека”, истакла је Глоговац Савић. 

Топаловић је истакла да су баш управо у Гацку започињале неке нове странице у њеном сликарству и нови циклуси, па тако и овај.

“Прича везана за ове пејзаже које видите на мојим радовима почела је управо на Ликовној колонији “Гацко – Клиње”, истакла је Топаловић.

На радовима осим пејзажа и крајолика Херцеговине, Татјана истражује и истинску природу самог човјека.

“Вечерас су изложена 24 пејзажа, али нису само пејзажи у питању. Са експресивним начином израза, са потезом четкице, негдје се дотичем и емоција и причам ту неку емотивну страну приче, а не само оно што видимо на први поглед”, каже Топаловић.

Татјана Топаловић завршила је АЛУ у Требињу. До сада је имала три самосталне изложбе, а излагала је на бројним колективним изложбама. Учесник је више ликовних колонија. Један је од иницијатора за оснивање, као и члан УЛУИХ “Милорад Ћоровић”. Ради као професор Ликовне културе у школама у Требињу и Билећи.

Изложба ће бити отворена 15 дана.

Подијелите вијест