Отворена изложба слика Тање Пикуле и Сњежане Домазет

Изложбена сезона ЈУ „Културно спортски“ центар Гацко, синоћ је почела отварањем изложбе слика двије Херцеговке-Сњежане Домазет из Требиња  и Тање Пикуле из Гацка. Око двадесет радова из циклуса „Травунија, земља Хумска“, красили су зидове Дома културе, а судећи по броју посјетилаца, изложбена сезона је почела квалитетно.

Да се ради о два умјетника, два савременика, чије су теме и сликарска интересовања потпуно преплетена и чине једну умјетничку симбиозу, отварајући изложбу, истакла је стручни сарадник за ликовну и примијењену  умјетност  у ЈУ „КСЦ“, Јелена Глоговац Савић.
„Сњежана Домазет и Тања Пикула су умјетници који дубоко промишљају о историји поднебља у којем живе, а као резултат тога промишљања су слике из циклуса „Травунија, земља Хумска“. Силуете са тих слика и касније настављају да живе, трансформишу се и матерализују на неким потпуно другачијим сликама“, рекла је Глоговац Савић.

На сликама доминирају мотиви стећака и камена, али и људских фигура. Модерне су и исконске у исти мах.

Тања Пикула, у своје и Сњежанино име, захвалила се ЈУ „КСЦ“ на сарадњи, али и посјетиоцима који су подржали њихов рад.

Сњежана Домазет и Тања Пикула  су академски сликари, чланице Удружења ликовних умјетника Источне Херцеговине и често излажу заједно. До сада су имале бројне самосталне изложбе. Слике из овог циклуса до сада су излагане у Београду, Мостару, Требињу, Невесињу.

Организатор изложбе био је ЈУ КСЦ Гацко, а за све посјетиоце изложба ће бити отворена наредних 15 дана.