Отворена изложба слика шестог сазива Ликовне колоније „Гацко-Клиње 2013“

У организацији ЈУ “Културни-спортског центар“ Гацко, у петак 06. јуна, у холу Дому културе, отворена је изложба слика шестог сазива Ликовне колоније „Гацко-Клиње 2013“. Изложени радови представљају својеврстан врхунац рада ликовних умјетника свих претходних година, кроз које су показали да је визуелни израз и умјетничка стварност у стању да се носи са свакодневном обичношћу.

Испред организатора, присутним љубитељима ове врсте умјетности, обратила се стручни сарадник за ликовну и примијењену умјетност, Јелена Глоговац Савић, након чега је изложбу отворио замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић.

Као један од иницијатора ове манифестације, још из 2008. године, Антуновић је нагласио да је колонија „Гацко-Клиње“ један од најбољих начина промоције наше општине. Такође, када је у питању њено одржавање, Антуновић је позвао све Гачане, љубитеље умјетности, да пруже подршку како би истоимена манифестација наставила са својом традицијом.

Од 19 аутора са преко 40 дјела, у холу Дома културе нашла су се имена и наших домаћих умјетника из Гацка, сталних учесника поменуте колоније: Јелене Глоговац Савић, Наташе Миловић, као и селектора колоније, Тање Пикуле.

Треба истаћи да је ЈУ “Културно-спортски центар” Гацко крајем маја прошао на конкурсу Министарства просвјете и културе РС, за суфинансирање, којим је  обезбијеђен мањи дио средстава за одржавање седмог сазива Ликовне колоније “Гацко-Клиње 2014”.

Они који нису били у прилици да присуствују отварању, дјела Ликовне колоније „Гацко-Клиње 2013“ могу погледати до петка, 13. јуна. Покровитељи изложбе били су Општина Гацко и Синдикат предузећа Рудник и ТЕ Гацко.

Подијелите вијест