Отворена изложба позоришне фотографије Јована Видаковића

Синоћ је у Дому културе у Гацку отворена изложба позоришне фотографије “На даскама”, гатачког фотографа, Јована Видаковића. Да фотографије говоре више од ријечи, увјерио се велики број суграђана који су посјетили овај културни догађај.

Млади умјетник домаћој публици представио је 37 фотографија, из опуса трогодишњег рада са позориштима широм Босне и Херцеговине. Свака фотографија представља велику авантуру и носи одређену емоцију, која је вјешто забиљежена у датом тренутку.

“Као што се може примијетити, већина фотографија је портретног каракрета. Приликом фотографисања, врло је важно познавати позориште као институцију, али и глумце, градити однос са њима и разумјети њихову трансформацију на сцени. То је оно што ме инспирише, та сама завршница њихове експресије, излив љубави према позоришту и сцени”, истакао је Видаковић.

“Скупоцјене секунде” које су кључни моменат за успјех и добру фотографију, овај умјетник забиљежио је на представама “Чекајући Марчела”, “Јелисаветини љубавни јади због молера”, “Реквијем за љубав”, “У трагању за бојом кестена” и многим другим.

Јован Видаковић до сада је имао једну самосталну изложбу, а учествовао је и на неколико колективних. Добитник је више награда и похвала за фотографије.

Изложба ће бити отворена до краја наредне седмице у термину од 08:00-15:00 сати, као и у вечерњим часовима од 19:00-20:00 сати.

 

Подијелите вијест