ОШ „Свети Сава“ Гацко: Свечано дочекана нова генерација првачића

У просторијама ОШ „Свети Сава“ Гацко, свечаном приредбом ученика старијих разреда, данас је дочекана још једна генерација ђака првака. У присуству родитеља, педагога, наставника и учитеља, добродошлицу и срећан почетак школовања, малишанима су пожељели директор школе, Радан Поповић и начелник општине Гацко, Милан Радмиловић.

У свом обраћању, начелник општине Гацко поручио је  малишанима да се њихова игра и даље наставља, али да почиње и вријеме када се морају посветити образовању, како  би израсли у образоване и паметне људе. Овом приликом, Радмиловић је уручио честитку свим првацима, која ће их некад у будућности подсјећати на овај, за њих, врло важан дан.

Директор школе, Радан Поповић, малишанима али и школском особљу, честитао је почетак нове школске године. Узбуђење уписом нове генерације првачића, са родитељима је подијелила и педагог школе, Мирјана Ненадић. Према њеним ријечима, ове године у прве разреде је уписано 92 ђака, од чега су три одјељења формирана у матичној школи , са по око 20 ученика. „Овогодишње пријатно изненађење  је подручна школа у Автовцу, гдје је уписано једно одјељење са 17 ученика“, истакла је Ненадић, и додала да је у осталим подручним школама забиљежен мањи број ученика.

Након свечаног програма, пригодне поклоне као подршку и охрабрење за нови почетак, које је и ове године обезбиједила општина Гацко и Синдикат предузећа РиТЕ Гацко, малишанима су уручили начелник општине, Милан Радмиловић и директор школе, Радан Поповић.

Подсјећамо, књиге за ученике првих разреда су стигле, а родитељи су их већ данас могли преузети у канцеларији педагога школе. Књиге за други разред се очекују, а родитељи ће бити благовремено обавијештени о времену и мјесту њиховог преузимања.

Подијелите вијест