Општинске свечаности ове године биће обиљежене скромно и достојанствено

Због пандемије вируса корона, Дан општине Гацко, те Слава општине и Саборног храма, ове године биће обиљежене без традиционалних манифестација, уз поштовање свих мјера превенције. Према ријечима замјеника начелника општине Гацко, Радоице Антуновића, средства која се издвајају за ове намјене, ребалансом буџета биће преусмјерена у различите врсте помоћи у вези са текућом ситуацијом. Како је истакао, ови датуми биће обиљежени скромно и достојанствено, уз одавање почасти страдалим устаницима и палим борцима.

Изостаће културно – умјетнички програм, а општинске награде и признања најбољим ученицима и спортистима који су ове године награђени Повељом “Васиљ Грђић” и Плакетом “Свете Тројице”, уз пригодан пријем наредних дана биће уручене у кабинету начелника општине.

Званичних позива за крсну славу неће бити као ранијих година, потврдио је и предсједник Скупштине општине Гацко, Јован Ковачевић на јучерашњем скупштинском засједању. Како је рекао, сви ће вођени мјерама које су још увијек на снази процијенити на који начин ће учествовати у обиљежавању ових датума од значаја за општину.

Као што је раније већ протокол обиљежавања објављен на нашем сајту, поводом Дана општине Гацко, у суботу 06. јуна, у 10 часова код спомен обиљежја страдалим устаницима на Брљеву, биће служен парастос и положено цвијеће на споменик. У 19 часова у старој цркви Свете Тројице биће служено празнично вечерње богослужење.

У недељу 07. јуна, на Тројичиндан, када се прославља Слава општине Гацко и Саборног храма, у 8 часова почиње јутарње богослужење. У 9 часова у старој цркви Свете Тројице биће служена Света литургија, након чега слиједи славска литија а потом и ломљење крсног хљеба у порти старе цркве.