Општина поуздан партнер и сарадник колективима и удружењима из области културе и спорта

Како је много пута потврђено, потреба за комплетном реконструкцијом водоводнe и канализационе мреже санитарног блока у ЈУ „Културно – спортски центар“ постоји одавно, а овим радовима ријешaва се дугогодишњи проблем ове установе.

Радови су почели, у шта се увјерио и начелник општине Гацко др Огњен Милинковић, који је данас обишао радове.

„Све се односи на реконструкцију водоводне и канализацоне мреже, замјена постојећих електро-инсталација, постављање нове керамике и комплет нове санитарије“, рекао је Милинковић, додајући да је Општина Гацко у сарадњи са ЈУ „КСЦ“ у претходном периоду радила на организовању и реализацији разних манифестација из домена културе у нашој општини.

Извођач радова је Јавно предузеће „Водовод“ а.д. Гацко, а уговорена вриједност износи 25.000,00 КМ. Пројекат се у потпуности финансира средствима из буџета Општине Гацко.

Милинковић је обишао и радове на санацији оштећеног паркета у спортској дворани. Предузеће „Комус“ ће радити на замјени и поправци оштећеног паркета, комплетном брушењу и лакирању, бојењу и исцртавању линија потребних за различита такмичења за све видове спорта који користе спортску дворану.

„Постојећи паркет је дотрајао, па смо се у договору са представницима спортских клубова одлучили на овај пројекат, што ће у великој мјери олакшати рад спортским колетивима са подручја општине. Вриједност уговорених радова износи око 40.000,00 КМ“, рекао је Милинковић.

Милинковић је додао да су у претходном периоду набављени и постављени нови електро-подизни кошеви. Уговорена вриједност износила је 30.000,00 КМ, а средства су обезбијеђена из буџета Општине Гацко. Ови радови били су повјерени фирми „ТОП СПОРТ“ из Бијељине.

Начелник је потврдио да грађани Гацка крајем љета могу очекивати наставак радова на новој спортској дворани.

„Потребна су велика средства за завршетак радова на новој спортској дворани. Одборници су донијели одлуку за ново кредитно задужење, из кога би значајна средства била усмјерена за радове у дворани. Такође, имамо обећања и Владе Републике Српске, али и донаторска средства Републике Србије. Уколико све буде ишло по плану наредне године можемо очекивати завршетак радова“, истакао је Милинковић.

Према ријечима Мире Копривице директора Културно – спортског центра Гацко, ове инвестиције ће значајно унаприједити услове за спорт и културу у нашем граду. Спортска дворана ће добити нови паркет, што ће спортистима омогућити квалитетне тренинге, а тиме и шансу за веће успјехе.

„Овај простор користи око 700 школске дјеце, рекреативци, као и клубови који одржавају тренинге. Сама чињеница да је од 8 часова ујутру па до 23 попуњен сваки термин, говори о важности улагања у овај спортски објекат у цјелини“, рекла је Копривица и додала да су улагања резултат преданог рада и сарадње са локалним руководством које је препознало њихове потребе.                                                                         

Подсјећамо, Општина Гацко ове године повећала је средства за спорт, са прошлогодишњих 250.000,00 КМ на 300.000,00 КМ.

„Вриједност поменутих пројеката износи око 100.000,00 КМ, и слободно могу рећи да ће спортски колективи и удружења из области културе и даље имати поузданог партнера и сарадника у Општини Гацко“ закључио је први човјек општине.

Подијелите вијест