Општина Гацко ријешила све виталне проблеме борачке популације

У Гацку нема незапослене дјеце из борачких категорија, а стамбено питање је ријешено за сву популацију од прве до четврте приоритетне групе, рекао је јуче у Гацку предсједник Координационог одбора Борачке организације источне Херцеговине, Слободан Илић.

“У име бораца Гацка и Херцеговине које тренутно представљам, желим да кажем да борци који су створили Републику Српску не могу бити задовољни, јер су очекивали много више када су у питању њихови егзистенцијални проблеми. Али у свему томе, може се рећи да је Гацко прва општина у Републици Српској, заједно са Угљевиком, која је ријешила системски на нивоу локалне заједнице све виталне проблеме борачке популације. У Гацку нема незапослене дјеце из борачких категорија, који су се налазили на бироу рада, а стамбено питање је ријешено за сву популацију од прве до четврте приоритетне групе. Неколико дјеце погинулих бораца волонтирају и надам се врло брзо да ће и они бити примљени”, рекао је Илић.

Илић је истакао добру сарадњу са Општином Гацко претходних година, која је, како је рекао, настављена и са новим начелником општине, др Огњеном Милинковићем.

“Показао је поштовање према онима који су стварали Републику Српску и за кратко вријеме одазвао се на неколико значајних наших позива”, додао је Илић, иницирајући да у сарадњи са Општином, један од планова у наредном периоду буде подизање спомен обиљежја на Зеленгори, на мјесту великог страдања преко 10 хиљада Срба.

Подсјећамо, јуче су представници Борачке организације, у присуству грађана, полагањем цвијећа на спомен обиљежје „Круна гатачким јунацима“ и паљењем свијећа у Спомен соби, скромно обиљежили Дан Војске Републике Српске.

Током боравка у Гацку, централно спомен обиљежје јуче је посјетила и предсједник Републике Српске, Жељка Цвијановић.

Подијелите вијест