Општина Гацко: Изводи из пројекта уређења Трга Саве Владиславића (прилог)

Након усвојених сугестија са другог састанка Савјета плана Општине Гацко који је одржан у априлу мјесецу,  пројектант је отклонио све баријере за израду главног пројекта уређења Трга Саве Владиславића, односно порте храма Св. Тројице са околним земљиштем. Тендерска процедура за уређење трга биће покренута прије Тројичиндана, а радови би требали почети током љета, са роком за извођење од 90 дана. 

“Током састанка пројектанту су дате инструкције за проширење површина за поплочање у нивоу споменика, и од општине до степеништа на главну улицу, као и примједбе за евентуално изостављање појединих кућица (надстрешница) са платоа уколико буду сметале љепшем изгледу зграде, а све остало је усвојено. Број и распоред кућица биће прецизиран у тендерској документацији, као и сви остали детаљи обухваћени пројектом”, каже начелник Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту, Алекса Зеленовић.

У прилогу можете погледати изводе из пројекта – 3D преглед са главне улице, прегледну и грађевинску ситуацију, ситуацију са хортикултуром, изглед кућице према згради и детаљи попут чесме која ће се поред кућица наћи на одређеном мјесту на тргу.

Изводи из главног пројекта Трга у Гацку

 

Подијелите вијест