Опрезно са пиротехником

Поводом наступајућих празника, полицијски службеници ЦЈБ Требиње, као и сваке године, проводе низ превентивних активности с циљем указивања на нежељене посљедице које могу настати употребом пиротехничких средстава.

Досадашње искуство указује на појаву да грађани, приликом обиљежавања новогодишњих и божићних празника, често употребљавају пиротехничка средства и том приликом долази до повређивања и самоповређивања.

Употреба пиротехничких средстава на јавним мјестима кажњива је законом, а родитељи односно старатељи сносит ће одговорност за поступке малољетних лица.

Власнике продавница, који имају законско овлаштење за продају пиротехничких средстава, упозоравамо да продаја и куповина мора бити у складу са законским прописима.

Полицијски службеници ће, у складу са Законом о промету експлозивних материја, запаљивих течности и гасова, санкционисати све недозвољене радње и поступке.

Апелујемо на грађане да уколико примјете продају недозвољених пиротехничких средстава дјеци позову одмах полицију на број 122.

(ЦЈБ Требиње)

Подијелите вијест