Омладинска лига: Половичан успјех омладинаца Младости у Читлуку

У 9. колу које је одиграно у суботу 05. октобра, омладинци Младости су гостовали у Читлуку гдје су се састали  вршњацима НК „Бротњо“.

Селекција кадета је била боља од домаћина и побиједила резултатом 2:1.  У  утакмици јуниорских селекција,  истакла се екипа домаћина и побиједила резултатом 2:1.

Након девет одиграних утакмица, кадети заузимају 11. мјесто на табели са освојених 12 бодова, а јуниори заузимају 6. мјесто на табели са освојених 15 бодова.

У 10. колу које се игра у недељу 13. октобра, омладинци Младости су домаћини екипи НК „Томислав“ из Томислав града. Сусрети почињу у 11:00 сати (кадети) и 13:00 сати (јуниори).

Меморијални турнир у Требињу

У суботу је у Требињу одигран шести меморијални турнир у знак сјећања на Љубинка Акшама, једног од најталентованијих фудбалера у историји требињског фудбала, који је у октобру 1996. године трагично настрадао од удара грома. На турниру су своје знање и умијеће показале младе екипе ФК Леотара из Требиња, ФК Херцеговца из Билеће, ФК Младости из Гацка  и ФК Вележа из Невесиња.

Код 2002. годишта, најбољи су били фудбалери билећког „Херцеговца“. Други је био „Леотар“ а трећи невесињски „Вележ“. Најбољи играч у овој конкуренцији био је Андреј Џелетовић из билећке екипе.

Код 2003. годишта, најбољи су били фудбалери домаћег „Леотара“. Други је био „Херцеговац“, а „Младост“ из Гацка трећа. Најбољи играч на турниру био је Милош Шупић из „Леотара“.

У оквиру спортског објекта, стадиона ФК „Леотар откривена је спомен плоча у знак сјећања на Љубинка Акшама.

Подијелите вијест