Одржано отворено првенство Гацка у стрељаштву “Гацко -2016”

Отворено првенство Гацка у стрељаштву “Гацко-2016”, одржано је у недељу, 12. јуна, по међународном ИССФ програму стрељаштва, ваздушним оружјем пушка и пиштољ. Ово је турнир који се традиционално одржава у склопу спортских активности поводом славе општине “Тројчиндана”.
Наступило је пет стрељачких клубова са 10 такмичарских екипа и 34 такмичара, који су гађали за екипне и појединачне пласмане, а постигнути су добри резултати. Најуспјешнији клуб на такмичењу је био СК „Високо“ из Високог како у екипним тако и у појединачним пласманима.
Екипно-ваздушна пушка:
– Сениорке су гађале у саставу: Јелица Вуковић (396,8 кругова), Дајана Крстојевић (385,5 кругова) и Маја Скоко (383,6 кругова).
Екипно су заузеле прво мјесто у нешто слабијој конкуренцији са погођених 1165,9 кругова, а у појединачном пласману Јелица Вуковић је освојила сребрну медаљу, Дајана Крстојевић је освојила бронзу, а Маја Скоко је овог пута била четврта.
– Сениори су гађали у саставу: Милован Вуковић (573,9 кругова), Душан Крстојевић (573,5 кругова) и Бранислав Бошковић (566,3 круга).
Екипно су заузели друго мјесто са погођених 1713,7 кругова,  у појединачном пласману Милован Вуковић је заузео 4. мјесто, а Душан Крстојевић је био пети.
Екипно-ваздушни пиштољ:
– Сениори су гађали у саставу: Божидар Тепавчевић (537 кругова), Урош Вуковић (521 круг) и Никола Бајчетић (514 кругова).
Екипно су заузели 4. мјесто са погођених 1572 круга, а у појединачном пласману су били далеко од првих пет такмичара.

Такмичење је протекло у лијепом дружењу стријелаца, фер и спортској атмосфери и није било никаквих жалби на резултат ни по било ком другом основу.
Делегат такмичења био је Спасо Шкоро, ИССФ судија, а домаћин такмичења, Ранко Мастиловић такмичарима је додијелио награде и признања. Наредни викенд је у Требињу планирано финално коло лиге РС пионири.

Спонзори клуба су РиТЕ Гацко и Општина Гацко.