Одржано јубиларно 10. Гатачко сијело у Београду

На празник Сретења Господњег који се у Србији слави и као Дан Државности, у ресторану Центра Сава, пред више од 400 људи уприличено је јубиларно 10. Гатачко сијело.

Овај скуп је, већ по традицији, благословио бивши гатачки прота, данас пензионисани свештеник из Земуна, Лазар Манигода.

Предсједник Клуба Гачана Свезозар Црногорац поздравио је госте међу којима је било 42 проф. др природних и друштвених наука наука, предвођених академиком Миодрагом Марковићем, више од 75 власника и менаџера успјешних компанија, 66 студената Београдског и Новосадског Универзитета, редакција часописа „Нова Зора“ и многи други.

– Хвала донаторима до неба! Ту  су лидери Дејан Слијепчевић и Дарко Бајчетић, уз Родољуба Драшковића и браћу Кртолице, они су највећи. Дејан нам помаже кад год треба  и не знам како бисмо без њега – рекао је Црногорац.

Замјеник начелника општине Гацко Радоица Антуновић је пренио поздраве из завичаја. У свом говору је истакао да локална самоуправа улаже велике напоре у инфраструктуру и изградњу система водоснабдијевања према Придворици. Он је позвао на сарадњу и јединство.

– Захваљујем се Републици Србији која помаже Републику Српску. Често се у јавности потенцира како су баш све општине у РС добиле помоћ из Србије. Истине ради, желим да се зна да ниједан динар помоћи из Србије није стигао у Гацко. Завичајно вече ипак треба да буде резервисано за лијепе приче. Нека нам Бог да добро здравље и сваки напредак – поручио је Антуновић.

И ове године Клуб Гачана је уручио новчане награде најбољим студентима који су се пријавили. Донатор награда Славко Гојковић уручио је награде Марији Бјелогрлић (Рударско -геолошки факултет, друга година, просек 9,57), Стефану Гојковић (Медицински факултет, трећа година, просек 9,29) и Жељана Достинић (Правни факултет, трећа година 8,83).

Детаљније на сајту Слободна Херцеговина: http://slobodnahercegovina.com/hercegovacki-sretenjski-sabor-odrzano-10-gatacko-sijelo-u-beogradu-fotovideo/