Одржано финале Купа БиХ у стрељаштву

Финале Купа БиХ у стрељаштву, у дисциплини ваздушна пушка и пиштољ, протеклог викенда одржано је  у Требињу, уз учешће екипа и стријелаца свих клубова који су се пласирали у финале Купа БиХ у 2014. Наступило је укупно седам стрељачких клубова финалиста са 14 такмичарских екипа, које су се пласирале у финале овогодишњег Купа БиХ: „Младост“ Гацко са три екипе (мушка и женска пушка и мушки пиштољ), „Геофон“ Теслић са три екипе (мушка и женска пушка и мушки пиштољ), „Леотар“ Требиње са једном екипом (мушки пиштољ), „Високо“ из Високог са двије екипе (мушка пушка и пиштољ), „Зеница“ из Зенице са двије екипе (мушка и женска пушка), „Сарајево“ из Сарајево са двије екипе (мушка и женска пушка), „Игман“ из Хаџића са једном екипом (мушка пушка).

Екипама СК „Младост“ је недостајало мало спортске среће да се домогну пехара и једног од три прва мјеста, јер су све екипе заузеле четврто мјесто. Појединачно су имали вриједних резултата које треба поменути, поготово зато што су у званичном Билтену Купа БиХ истакнуте појединачне листе и ранг такмичара у све три стрељачке дисциплине.

За екипу сениорки у дисциплини ваздушна пушка, гађале су Јелица Вуковић са погођених 396,2 круга (просјек по једном хицу 9,905 кр.) и новим клубским и личним рекордом, Милијана Бошковић са 382,5 круга и трећи члан у овој екипи пионирка Дајана Крстојевић са 380,5 кругова, са погођеним властитим рекордом, што је екипни резултат 1159,2 круга.

За екипу сениора у дисциплини ваздушна пушка, најбоље је гађао: Душан Крстојевић са погођених 573,7 кругова, Бранислав Бошковић је погодио 564,1 круг и Божидар Тепавчевић 548 кругова, што је екипно 1685,8 кругова.

За екипу сениора у дисциплини ваздушни пиштољ, најбоље је гађао Момир Вуковић са погођених 556 кругова, који је био и први појединачно. Божидар Тепавчевић је погодио 496 кругова а Никола Бајчетић 495 кругова, што је екипно 1547 кругова.

Већ 01. маја, пред стријелцима „Младости“ је друго коло Лиге пионира СС РС, које ће се за нашу регију одржати у Требињу. У суботу 03. маја, кандидат за репрезентацију БиХ из нашег клуба, Душан Крстојевић, учествује на изборном такмичењу у Зеници, за пласман у екипу која ће представљати БиХ на полуфиналу Лиге Европе, које се одржава у Осијеку од 16. до 18. маја (такозвана „Европска лига младих“).

Стрељачки клуб инвалида „Гацко“ (уколико добије потребна финансијска средства), 04. маја учествоваће са својим екипама и стријелцима на другом колу Лиге инвалида у Теслићу, чији је домаћин СКИ „Бања Лука“ из Бања Луке. Због лоших услова у Бања Луци, ово такмичење ће се одржати у Дому стријелаца у Теслићу.

Подијелите вијест