Одржана Скупштина Општинске организације Црвеног крста Гацко

Данас је одржана редовна годишња Скупштина Општинске организације Црвеног крста Гацко, на којој су усвојени Извјештај о раду и финансијском пословању за прошлу годину и План активности за текућу годину. Први пут, једногласно је усвојен и приједлог Одлуке о додјели признања Црвеног крста истакнутим појединцима, удружењима и установама, који су допринијели раду ове организације.

“Поред редовних тачака које су се нашле на дневном реду, први пут смо одлучили да додијелимо значајна признања Информативно културном центру Гацко, Удружењу Добровољни даваоци крви Гацко и Удружењу Св. Симеон Мироточиви. Сматрамо да ова два удружења и ова јавна установа заслужују да добију високо признање, а то је Сребрни знак Црвеног крста Републике Српске. Ове приједлоге шаљемо Скупштини Црвеног крста РС и искрено се надамо да ће у складу са нашим образложењима бити позитивно ријешена”, рекла је предсједник Скупштине Црвеног крста, Мира Авдаловић.

Током засједања, секретар Црвеног крста, Бранислав Арнаутовић, рекао је да је пословање ове установе било позитивно у складу са буџетом предвиђеним средствима. Истакао је најважније датуме који су обиљежени током 2018. године, апострофирајући да су све хуманитарне активности биле засноване на раду са младима. У том правцу настављају и ове године, са спремним Планом активности дјеловања који је једногласно усвојен.

Подијелите вијест