Одржана сједница Кризног штаба општине Гацко

Поводом неповољне епидемиолошке ситуације изазване појавом вируса корона, данас у 15 часова одржанa је сједницa Стручно – оперативног тима за Ковид – 19, у новом сазиву.

Епидемиолошка ситуација у Гацку је поново забрињавајућа, закључак је данашњег састанка. Расте број заражених, тестираних и лица која су под температуром. Овим вирусом тренутно су заражене 22 особе, док је под љекарским надзором њих 41. Данас је тестиранo шест лица, док је на болничком лијечењу пет особа, казала је директор Дома здравља, Невена Миљковић Мандић. Број прегледа је појачан, од 22. до 28. фебруара прегледано је 450 пацијената.

На данашњем састанку упућен је апел здравственим радницима на вакцинацију.

Штаб апелује на општинске инспекцијске органе и припаднике Полицијске станице, да појачају контролу поштовања мјера регулисаних Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације, донесених на 69. сједници одржаној 04. марта.

Договорено је усаглашавање и свих осталих мјера прописаних овим Закључком.

Овога викенда биће појачана контрола ограничења рада угоститељских објеката, од стране припадника Републичке управе за инспекцијске послове путем надлежних инспектора, као и инспектора Општинске управе општине Гацко и комуналне полиције, уз асистенцију Полицијске станице Гацко.

Штаб за ванредне ситуације општине Гацко апелује на све грађане да буду дисциплиновани и понашају се у складу са прописаним мјерама које важе до 11. марта.

Подијелите вијест