Одржана сједница Координационог одбора Борачке организације Источне Херцеговине

Јуче је у Гацку одржана прва сједница Координационог одбора Борачке организације Источне Херцеговине.

На дневном реду нашао се Извјештај са задње сједнице предсједништва Борачке организације РС одржане у септембру у Бијељини, сједнице предсједништва и других органа породица погинулих и одбора ратних војних инвалида на нивоу РС. Разговарало се о темама важним за борце који припадају изборној јединици један.

“Највећу пажњу изазвале су тачке које су се тицале помоћи Фонда за рехабилитацију инвалидних лица из Приједора, који сваке године додјељује одређена средства Борачким организацијама по регијама. Ове године износ је био доста мањи. Једногласно смо се договорили да та средства иду Борачкој организацији у Берковићима, имајући у виду развијеност општине. Скромна средства издвојена су и у хуманитарној акцији “Борци за мале борце”, гдје ће двоје дјеце из категорија демобилисаних бораца са инвалидитетом са подручја наше регије добити средства од по 500 марака”, рекао је предсједник координационог одбора, Слободан Илић.

У наредна два мјесеца одржаће се сједница регионалног одбора гдје ће се тачно прецизирати активности и план рада за идућу годину.

Неправедно запостављање борачке популације са подручја Херцеговине, недовољна пажња републичких званичника и све мањи број средства за ове категорије, само су неке о тема о којим се расправљало под тачком “разно” на јучерашњој сједници. Представници регије од новог предсједништва очекују веће притиске на институције, како би се статус борца и борачких организација вратио на ниво и положај који заслужују.

“Постоји Меморандум између Владе и БОРС-а, који ће на вишем нивоу бити главни предмет преговора, а ми овдје на нивоу регије планирамо и обилазак свих начелника и градоначелника, гдје ћемо изнијети главне проблеме који тиште ову популацију, након чега планирамо одржати сједницу заједнице општина Источне Херцеговине”, закључује Илић.

Подијелите вијест