Одржана Регионална конференција предсједника и секретара скупштина општина и градова РС

У оквиру пројекта „Подршка савезу општина и градова”, предсједник СО-е Гацко, Јован Ковачевић  и секретар скупштине општине, Драган Јегдић, јуче, 10. децембра, присуствовали су Регионалној конференцији предсједника и секретара скупштина општина и градова РС, која је одржана на Јахорини, општина Пале.

На конференцији је договорено да се побољша комуникација између Савеза и скупштина општина и градова, као и да се област добрих пракси у раду скупштина општина и градова промовише путем Савеза, кроз израду промотивног материјала и базе података на интернет страници Савеза. Договорено је и формирање мреже предсједника и секретара скупштина општина и градова, како би на једном мјесту биле доступне информације о нормативној, односно законодавној власти.

Циљ конференције је био да се у директним контактима усагласе модели будуће сарадње и услуга које Савез пружа скупштинама општина и градова Републике Српске.

Конференцији су присуствовали и Мићо Мићић, предсједник СОГ РС, Кен Палмер, замјеник директора мисије ОЕБС-а у БиХ, Мирослав Лучић, предсједник града Источно Сарајево и други.

Подијелите вијест