Одржана редовна скупштина Борачке организације општине Гацко

Јуче је у сали СО-е одржана редовна скупштина Општинске Борачке организације Гацко. Разматрано је неколико тачака дневног реда, са посебним освртом на активности које су обиљежиле 2015. годину, активности око изградње централног спомен обиљежја погинулим борцима 1992-1995 године као и обиљежавање Дана бригаде.

Према ријечима предсједника ОБО Гацко, Слободана Илића, рад у протеклој години је био конструктиван са низ идеја и приједлога који ће добро доћи у планирању активности и за наредну годину. „Првенствено мислим на фондацију која је егзистирала прошле године, која су средства намијењена за помоћ угроженој борачкој популацији и изградњу централног спомен обиљежја у Добром пољу“, истиче Илић, и додаје да су делегати узели учешћа и у многим другим питањима.

Илић каже да у ОБО Гацко чине све да поправе положај борачке популације. Нада се да ће проблем  запошљавања дјеце погинулих и демобилисаних бораца коначно дати резултате, с обзиром да је то, како каже, актуелна тема која се води на нивоу Републике Српске.

Једна од активности која је покренута у овој години је и обиљежавање Дана бригаде 7. августа као и изградња централног спомен обиљежја за погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата 1992-1995. године.

„Централни споменик за погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата је једно од актуелних питања и почетком ове године вођене су активности око доношења одлуке и локације за изградњу. Скупштина је донијела одлуку да мјесто подизања споменика буде код зграде старе Општине, а у току је израда идејних рјешења која ће се донијети прије обиљежавања Дана бригаде“, каже Илић.

Истиче да су у старту заузели кохезиони став, те да имају добру сарадњу и са општином  Гацко и са Борачком организацијом РС. Са свима настоје остварити коректну сарадњу у циљу очувања јединства српског народа и једино као такви ће лакше доћи до бољих резултата и у наредној години.

Скупштина је симболично завршена обиласком Спомен собе и паљењем свијећа на спомен обиљежјима погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата.

Подијелите вијест