Одржана радионица Удружења произвођача гатачког кајмака

Представници Удружења произвођача гатачког кајмака, у оквиру пројекта “Припрема произвођача за процес брендирања гатачког кајмака”, у суботу, 15. октобра одржали су још једну у низу радионица.

Поред тема предвиђених пројектним приједлогом (предавачи проф. др Стоја Јотановић, проф. др Ђорђе Савић и доц. др Драженко Будимир), пажња је посвећена и Међународном дану жена на селу.

Предсједик Удружења, Драгана Миловић, рекла је да су за годину дана постојања окупили 24 чланице. Према њеним ријечима, датум одржавања радионице није изабран случајно, већ и на тај начин дају допринос и подршку женама на селу.

Профeсор др Стоја Јотановић са Пољопривредног факултета у Бањалуци истакла је да је циљ радионице наставак едукације чланица Удружења.

“Кроз пројекат је важно да направимо низ докумената како би наше чланице могле у будућности да се цертификују за ознаку поријекла или ознаку географског поријекла”, појаснила је Јотановић.

У плану је још једна едукативна радионица на којој ће се вршити провјера стеченог знања, али и увођење комплетне документације.

Подсјећамо, пројекат се реализује кроз Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2), који финансира Европска Унија, а имплементира Развојни програм Уједињених Нација (УНДП) и суфинансира Општина Гацко.