Одржана радионица на тему: ЛОД методологија и њена примјена

Данас је у просторијама општине Гацко одржана радионица на тему ЛОД методологија и њена примјена.  Радионици су присуствовали представници организација цивилног друштва са подручја општине, кao и представници менаџмента општине.

ЛОД методологија има за циљ да пружи подршку јединицама локалне самоуправе да усмјере средства јавне потрошње намијењена организацијама цивилног друштва кроз пројектни приступ стварним потребама.

„Намјера  нам је да општинама представимо пројекат, као и да се општине анимирају и укључе у пројекат и дате су и препоруке са циљем унапрјеђења транспарентности. Сви позиви за пројекте морају се поклапати са Стратегијом развоја, а све општине имају исто право да аплицирају на средства без обзира на њихову величину“, истакао је Горан Ракић, координатор за ЛОД пројекат.

Пројекат “Јачање локалне демократије –ЛОД”, тренутно у својој четвртој фази, започео је са новим циклусом активности почетком јуна 2014. године. ЛОД IV финансира Европска унија из средстава Инструмената за претприступну помоћ (ИПА) у износу од 2 милиона еура, а спроводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ).

Организатор радионице је Савез општина и градова Републике Српске.