Одржана прва “Конференција беба” у Гацку

Немањина улица у Гацку синоћ је била резервисана за најмлађе становнике. Око 80 беба до двије године старости, окупило се на првој „Конференцији беба“, манифестацији која се одржава широм Републике Српске.

По узору на друге градове, након промотивне шетње беба и свих учесника, жири је изабрао трочлано предсједништво.

За предсједницу предсједништва „Конференције  беба“ изабрана је Миона Мандић – најмлађа беба. Чланови предсједништва су Вук Тепавчевић – најстарија беба и Никола Милетић – беба са највише браће и сестара.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, отварајући конференцију истакао је да је ово само један од начина на који Општина Гацко промовише пронаталитетну политику.

„Ово је најљепши догађај, наша парада поноса, којом се поноси Гацко, Херцеговина и Република Српска“, рекао је начелник Милинковић.

Општина Гацко, Културно – спортски центар и пријатељи манифестације обезбиједили су пригодне поклоне за побједнике, али и за све учеснике у манифестацији.

У културно – умјетничком дијелу програма учествовали су полазници Дјечијег вртића.

„Конференција беба“ је традиционална манифестација чији је покретач Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске. Циљ манифестације је промовисање породице и породичних вриједности, подизање свијести о значају породице, као и указивање на проблем недовољног рађања дјеце у Републици Српској.

Подијелите вијест