Одржана промоција збирке пјесама „Врисак у бескрај“

Синоћ су се у просторијама Народне библиотеке Гацко, уз акустичне звуке гитаре, чули нови стихови збирке пјесама „Врисак у бескрај“, наше пјесникиње, Драгице Ивановић.

Испред Народне библиотеке присутне је срдачно поздравила директорица, Милица Лажетић и захвалила се Драгици што је библиотека богатија за још једну њену збирку пјесама.

О Драгичиној поезији, њеном новом остварењу, своје стручно мишљење дао је наш познати књижевник, професор Ђорђе Дабарчић, који је уједно и припремио ову збирку за штампу.

„Збирку „Врисак у бескрај“ је писала једна квалитетна рука, и вриједи се позабавити оним што она носи у себи“, рекао је Дабарчић.

Свим љубитељима поезије, на својствен начин једној пјесничкој души, обратила се и лично ауторка књиге. „За мене је поезија и радост и горчина,свјетло и мрак, дар али и бреме. Сретна сам ако у току једног свог дана успијем неком својом причом, шалом, пјесмом, обрадовати и насмијати бар једног свог пријатеља“, рекла је ауторка.

О ономе што њени стихове говоре, најбоље је описала књижевница  и рецезент ове збирке, Гордана Влајић.

„Добра поезија вас оживљава , враћа снагу и храни душу. Драгица пише добру поезију. Сочну, непрскану, ручно брану. Њен непретенциозан стих, чист и јасан језик, ритам и метрика, њен слух за консонанце и осећај за дисонанце, па као и певљивост њених рецитала, најављују песникињу која као да је већ одавно присутна. Која поезију удише и издише, преносећи своју емоцију читаоцима“, написала је у рецензији Влајић.

Поред стихова из збирке које је Драгица подијелила са публиком, вече су употпунили и наши остали пјесници, Ђорђе Дабарчић, Сретен Видаковић, Јован Делић и Драго Паповић, казивајући стихове из свог пјесничког опуса.

]

Подијелите вијест