Oдржана Петнаеста редовнa сједницa Скупштине општине Гацко

Петнаеста редовнa сједницa Скупштине општине Гацко одржана је јуче у скупштинској сали, а присутно је било 17 одборника.

На почетку засједања, приједлози одборника Милана Гутовића да се у дневни ред уврсте тачке – разрјешење директора ЈУ „Дјечији вртић“ Гацко и разрјешење управног одбора вртића, нису прихваћени.

На приједлог предсједника скупштине општине, Рајка Паповића, у дневни ред је уврштена, а касније и усвојена одлука о давању на кориштење канцеларијског простора у власништву општине Гацко Јавној установи „Народна библиотека“ Гацко.

Нaкон прихваћеног дневног реда од 12 тачака, усвојен је записник са Четрнаесте редовне сједнице Скупштине општине Гацко одржане 26. октобра.

Нацрт Ребаланса буџета општине Гацко за 2022. годину образложио је в.д начелника за привреду финансије и друштвене дјелатности, Миливоје Бољановић.

Након дуже дискусије одборника и позиције и опозиције, извјештај није добио потребну скупштинску већину. Одборници су гласали са 9 гласова за и 7 уздржаних.

Приједлог Одлуке о измјенама Одлуке о усвајању Плана капиталних улагања општине Гацко за 2022. годину усвојен је са 10 гласова за и 5 уздржаних.

Са истим бројем гласова прихваћена је Одлука о измјенама Одлуке о прихватању кредитног задужења општине Гацко.

Приједлог Одлуке о усклађивању Одлуке о оснивању ОДЈП „Водовод и канализација“ са п.о. Гацко прихваћен је једногласно, док је Приједлог Одлуке о општим и техничким условима пружања водних услуга прихваћен са 10 гласова за и 4 уздржана.

Извјештај о стању културе на подручју општине Гацко за 2021. годину усвојен је са 13 гласова за и једним уздржаним. Документ садржи извјештаје удружења која се баве културом у нашој општини и то СПКД „Просвјета“, КУД „Сава Владиславић“, УГиЕП „Тешан Подруговић“, КУД „Зеленгора“ и „ДОБ“ Гацко.

Члан Управног одбора Јавне установе Центар за социјални рад Гацко, Домана Кошутић, разрјешена је дужности на лични захтјев, а за вршиоца дужности члана Управног одбора именована је Милица Глоговац.

Донесена је Одлука о расписивању Јавног огласа за избор и именовање једног члана Општинске изборне комисије Гацко.

Петнаесто скупштинско засједање завршено је постављањем одборничких питања.

Подијелите вијест