Oдржана оснивачка скупштина Удружења „Научионица“

У петак, 10. септембра, у сали скупштине општине Гацко одржана је оснивачка скупштина Удружења – Центар за учење и едукацију „Научионица“. Циљ је да се кроз курсеве, али и низ креативних радионица омогући дјеци школског и предшколског узраста надоградња школског градива и формалног образовања.

Предсједник удружења, Радоица Антуновић, истакао је да ће „Научионица“ пратити наставни програм основних и средњих школа и вршити помоћ у подучавању да би савладавање градива у школи било лакше, а у плану су и курсеви и радионице ваннаставног садржаја.

„Организоваћемо радионице „вршњачко подучавање“ са циљем да дјеца постају волонтери од малих ногу, да бољи ученици помажу лошијим. Једна од тема биће „екологија“ јер су наша дјеца највише погођења загађењем, затим ту су курсеви из језика, физике, математике и још много тога“, рекао је Антуновић.

“Опасности од дигиталног свијета” биће једна од првих радионица која ће бити организована у овом центру за учење.

„Дјеца се тек у шестом разреду у формалном образовању сусрећу са предметом информатика, а до тада свако дијете преко мобилног телефона или рачунара пуно тога прође везано за информатику. Те радионице су неопходне, радиће се за дјецу од 6 до 10 година и дјеца ће бити обучена шта могу и шта смију да раде. Биће организоване радионице и за родитеље како би могли да прате шта њихова дјеца раде на интернету“, поjаснио је Антуновић.

Из “Научионице” поручују да планирају организовати и школу глуме, сликања и све за шта буду заинтересовани наша дјеца и омладина. Дружимо се ускоро!

Подијелите вијест