Одржана јавна расправа о Нацрту буџета општине Гацко за 2021. годину

Кабинет начелника општине Гацко у сарадњи са Одјељењем за привреду, финансије и друштвене дјелатности, данас је одржао јавну расправу о Нацрту буџета општине Гацко за 2021. годину.

Јавну расправу отворио је в.д. начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Миливоје Бољановић, који је овом приликом рекао да планирани приходи за наредну годину износе 12 милиона, а потребе за расходима и инвестирањем су значајно веће, укључујући и старе дугове.

„Било би потребно више средстава да се исплате стари дугови и да се расходи из 2021. године подмире из ових прихода. Ту постоји велики несклад и финансијска неравнотежа. Пуно су веће обавезе и расходи за 2021. годину, од оних средстава које ћемо имати на располагању да би измирили те обавезе“, појаснио је Бољановић.

Корисници буџетских средстава који су данас били присутни, обраћали су се питањима која су се већином односила на повећање плата.

„Највише питања односило се на повећање плата, али средства за плате су одређена и ограничена. То су порески приходи који се могу користе за плате и они за наредну годину износе око 4 милиона и 800 хиљада марака, док су захтјеви за плате значајно већи и премашују 5,5 милиона марака. Морамо наћи неку равнотежу, видјети шта можемо урадити да ускладимо онако како је најбоље за запослене и буџет“, јасан је Бољановић, додајући да ће се остала примања исплаћивати у складу са могућностима и приливима средстава, онако како буде планирано буџетом.

Јавној расправи о Нацрту буџета општине Гацко присуствовали су представници Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности, корисници буџетских средстава, одборници у Скупштини општине и заинтересовани грађани.

Рад на Јавној расправи ће бити настављен још сутра, у 10 часова, у сали Скупштине општине Гацко.

Подијелите вијест