Одржана изборна сједница Синдикалне организације запослених локалне самоуправе Општине Гацко

Јуче је у сали СО-е Гацко одржана изборна сједница синдикалне организације запослених локалне самоуправе Општине Гацко. За предсједника Синдиката, са 18 гласова за, изабран је Жељко Поповић који је ту дужност обављао и у протеклом периоду. Изабрани су и чланови синдикалног и надзорног одбора.

На сједници су се нашле четири тачке дневног реда. После избора радних тијела разматран је и једногласно усвојен

Извјештај о раду за претходне четири године, као и програм рада у наредном периоду.

„За ове четири године смо прошли стресан период, али ипак успјешан. Успоставили смо партнерски однос са послодавцима, сагледавали постојеће стање и рјешавали проблеме. Одржане су и три ванредне сједнице“- рекао је предсједник Синдикалне организације општине Гацко и додао „Основни принцип синдиката је борба за одржавање радних мјеста. Посебно смо поносни сто је одржана висина плате као основне категорије, а одмрзнуто је право за плаћање јубиларних накнада“.

Оно што је битно нагласити је да синдикат подржава све хуманитарне акције, као и да исплаћује једнократне помоћи.

Када је у питању план рада за наредни период Поповић је изразио потребу одржања постојећег стање са тенденцијом побољшања.

Поповић је такође изразио спремност да ће се и у наредном периоду борити да права сваког члана Синдиката буду у потпуности заштићена.

 

Подијелите вијест