Одржана 45. сједница Савеза општина и градова Источне Херцеговине

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић, јуче је у Невесињу присуствовао 45. сједници Извршног савјета Савеза општина и градова Источне Херцеговине. Сједницом је предсједавао начелник општине Невесиње, Момчило Шиљеговић.

Главна тема састанка била је организација посјете чланова Извршног савјета СОИХ Канцеларији за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Републике Србије 4. и 5. новембра у Београду.

“Акценат  сједнице био је одлазак у Београд на позив Канцеларије за сарадњу са дијаспором, односно за подршку Србима ван Србије. На састанку у Београду којем ће присуствовати предсједник Владе Републике Србије и ресорни министри, чланови Савјета имаће прилику да учврсте сарадњу Источне Херцеговине и Србије започету на конференцији „Дани Херцеговине“, која је љетос одржана у Требињу” – изјавио је Шиљеговић.

Он је рекао да се на дневном реду сједнице нашла и израда заједничке Стратегије развоја Источне Херцеговине и Подриња, да су учињени први кораци на изради овог значајног пројекта који би увелике допринио развоју и јачању Херцеговине.

(Виртуална Херцеговина)

Подијелите вијест