Одржан скупштински Колегијум: Треће засједање планирано 18. марта

У кабинету предсједника Скупштине општине Гацко, данас је одржан Колегијум пред Треће редовно засједање скупштине, које је планирано за четвртак, 18. март.

Представници политичких странака данас су усаглашавали дневни ред, који ће, у коначном, имати 20 тачака.

На овој сједници, одборници ће, између осталог, разматрати Приједлог Буџета општине Гацко за 2021. годину. Према ријечима предсједника Скупштине, мр Рајка Паповића, Буџет је пројектован у развојном и подстицајном погледу, те значајних измјена у односу на раније усвојен Нацрт нема.

„Данас смо усагласили приједлоге и мишљења политичких субјеката које учествују у раду Скупштине. Због озбиљности рада, неке тачке одлучили смо да повучемо како би квалитетније или чак на другачији начин биле припремљене за неко наредно засједање. Када је у питању Буџет општине Гацко за 2021. годину, као најважнији документ, након јавне расправе ситне промјене су уврштене у неким ставкама гдје је то било могуће. Свјесни смо потешкоћа које је оставила протекла власт, али, били смо опредјељења да овај Буџет пројектујемо као подстицајни и развоји. У вези са тим, Буџетом је планирано око 300 хиљада марака у виду подстицаја за запошљавање, у сектору производње и услуга, што многима даје шансу“, рекао је Паповић.

На дневном реду одборници ће разматрати Извјештај о раду Анкетног одбора, који се у претходном периоду бавио питањима реализације раније покренутих капиталних пројеката.

Одборници ће се изјаснити и о Приједлогу Одлуке о утврђивању пореске стопе за опорезивање непокретности, као и о Приједлогу одлуке о утврђивању вриједности непокретности на подручју општине, по зонама, за потребе утврђивања пореза на непокретности у овој години.

Будући да су већ покренути пројекти у одређеним областима, на овом засједању биће предложен и Закључак о продужењу важења Стратегије развоја општине Гацко на 2021. годину.

Треће редовно засједање биће организовано у сали Скупштине општине, у складу са прописаним епидемиолошким мјерама.