Одржан састанак са представницима удружења са подручја општине Гацко

Данас је у сали СО-е Гацко одржан састанак са представницима удружења са подручја општине. Састанку су присуствовали савјетник начелника за стратешко планирање и развој Саша Слијепчевић, виши стручни сарадник за омладину, спорт, породицу и невладин сектор Жељко Поповић и представници Удружења „Растимо Заједно“, СПКД „Просвјета“, планинарско друштво „Волујак“, љубитељи природе Гацко, љубитељи природе Изгори-Гацко, Удружење ловаца и риболоваца, као и Удружење родитеља 4 плус „Колијевка“.

Према ријечима Саше Слијепчевића, савјетника начелника за стратешко планирање и развој, циљ састанка је упознавање са плановима које општина Гацко има по питању сарадње са удружењима. Oпредељење је аплицирање на Јавне позиве како би кроз разне пројекте добили средства.

„Имамо 6-7 активних удружења која имају потенцијал да аплицирају на јавне позиве који су на видику. Ситуација са буџетом је лоша због огромних дуговања и великог броја запослених, али ми нећемо одустати да радимо и настојаћемо да привучемо што више средстава са стране и за ову врсту активности“, истакао је Слијепчевић.

На састанку су размијењена досадашња искуства и донесени следећи закључци:

  1. Установити систем Општина – Невладин сектор са нагласком на транспарентност приликом доношења одлука о додјели средстава у буџету;
  2. Обезбиједити просторију коју ће моћи користити више удружења.
  3. На вријеме почети са припремом пројеката и пројектних идеја, како би спремно дочекали пројекте.
Подијелите вијест