Одржан састанак са представницима Агенције за унапређење страних инвестиција у БиХ

Начелник општине Гацко Милан Радмиловић са сарадницима, јуче је у свом кабинету одржао први састанак са представницима Агенције за унапређење страних инвестиција у Босни и Херцеговини.

На састанку су сагледаване могућности за инвестирање у општини Гацко. Предложен је пројекат изградње цементаре, производње керамичких производа и грађевинских материјала на бази пепела, као и пројекти који се односе на производњу соларних панела.
„Разговарали смо и о могућности искориштења пословне зоне на мјесту гдје је била фабрика текстила. Очекујемо да ће неки пројекти бити реализовани што ће омогућити отварање нових радних мјеста у нашој општини“, рекао је Радмиловић.

Према ријечима Гордана Милинића, директора Агенције за унапређење страних инвестиција у Босни и Херцеговини, агенција интензивира свој рад у овој години и добили су велику подршку од свих органа у БиХ, од свих амбасада у Сарајеву и од наших амбасада у иностранству.

„Настојимо да обезбиједимо нова радна мјеста и да доведемо што више страних инвеститора. По плану Дирекције за економско планирање ми у овој години треба да остваримо инвестиције од 880 до 930 милиона марака. Зато интензивно радимо, правимо базу података пројеката из свих општина и ту ћемо уврстити и пројекте из ваше општине које ћемо нудити страним инвеститорима“, истакао је Милинић.

Агенција за унапређење страних инвестиција Босне и Херцеговине је агенција коју је основало Вијеће министара Босне и Херцеговине, а чији је основни задатак привлачење и повећање прилива страних инвестиција у Босну и Херцеговину и подстицање постојећих инвеститора у земљи на даља улагања и ширење пословања. Агенција ради на побољшању сарадње између приватног и јавног сектора, предлагању мјера за унапређење окружења за инвестирање, а с тим и економског развоја и представљање Босне и Херцеговине као земље пожељне за стране инвеститоре.