Одржан састанак Кризног штаба – разматрано провођење прописаних мјера

Данас је одржан састанак Кризног штаба општине Гацко на којем је разматрано провођење већ прописаних мјера, у вези са ширењем епидемије изазване вирусом корона. Констатовано је да се наложене мјере углавном проводе и поштују, осим мјера које се односе на самоизолацију (карантин).

Комунална полиција Одјељења за инспекцијске послове општине Гацко, од јутрос контролише лица којима је одређена кућна изолација. За сва лица гдје комунална полиција утврди да се не налазе на локацији одређеној у Рјешењу надлежног здравственог инспектора, предузимаће мјере и радње по Закону о комуналној полицији.

Како је у потпуности забрањено свако јавно окупљање, а то подразумијева и окупљање на отвореном, упућује се апел грађанима да се придржавају већ прописане Наредбе. Наиме, припадници Центра јавне безбиједности Гацко, евидентирали су такве прекршаје током јучерашњег дана на локацијама Партизанско гробље, Клиње и другим мјестима. Упозоравају да ће прекршиоци у случају не придржавања бити санкционисани.

Кризни штаб још једном упућује апел свим грађанима на савјесно понашање и обавезно придржавање и поштовање наложених мјера.