Одржан Сабор херцеговачких гуслара у Гацку

У организацији Савеза гуслара РС и Удружења гуслара и епских пјесника „Тешан Подруговић“ из Гацка, у петак, у препуној сали Дома културе, одржан је 16. сабор гуслара Херцеговине.

Према гласовима самих гуслара, од 24 учесника, колико их се представило публици, за најбољег је проглашен Владан Перовић из гусларског друштва „Војвода Недељко Видаковић“ из Требиња. Чланови удружења „Тешан Подруговић“ из Гацка, Милош Паровић и Војин Тепавчевић, заузели су друго и треће мјесто. На четвртом мјесту нашао се Марко Бутулија из ГД „Војвода Лука Вукаловић“ из Требиња, док је пети био Милош Вукоје члан ГД „Војвода Влатко Вуковић“ из Билеће.

Такмичарско вече херцеговачких гуслара отворио је секретар савеза гуслара Републике Српске, Зоран Рабреновић. Према његовим ријечима, по први пут на овом сабору гуслари су имали прилику бирати побједника између себе, без учешћа жирија или публике.

На 16. сабору гуслара, поред наведених, учествовали су и ГД “Невесињска пушка”  из Невесиња, „Светосавље“ из Љубиња као и гусларско удружење „Војвода Шћепан“ из Фоче.

Покровитељ Сабора била је општина Гацко.