Одржан Инфо дан о Јавном позиву за подношење захтјева за додјелу подстицајних средстава у функцији запошљавања и развоја привреде

Данас је у сали Скупштине општине одржан Инфо дан о Јавном позиву за додјелу подстицајних средстава у функцији запошљавања и развоја привреде Општине Гацко за 2021. години.

Циљ је био заинтересованим грађанима, предузетницима и привредницима у што већој мјери приближити Правилник на основу кога ће се давати подстицаји, појаснити намјену средстава, услове за аплицирање на Јавни позив, начин коришћења и слично.

Ова врста подстицаја се даје први пут у Општини Гацко, а предвиђена средства за 2022. годину износе 350.000 КМ. Намјера Општине је да се та средства сваке наредне године увећавају за 50.000 КМ.

Присутне је интересовало на који начин поднијети пријаве, како искористити евентуално добијена средства, начини контролисања утрошка средстава и да ли њихово учешће у другим и сличним пројектима за подстицаје искључује овај.

Подсјећамо, Јавни позив је отворен до 3. децембра, а све информације заинтересовани могу добити у канцеларији бр. 17 Општине Гацко, у току радног времена.

Подијелите вијест