Одржан хуманитарни годишњи концерт КУД-а “Зеленора”: Прикупљено 790 марака

Чланови Културно – умјетничког друштва „Зеленгора“ из Гацка, чија је традиција дуга 27 година, представили су се синоћ домаћој публици хуманитарним годишњим концертом, симболичног назива “Фолклор из блока”.

У програму су учествовали омладински ансамбл, пионирски ансамбл, лептирићи, пјевачка група и музичка секција. Како у заборав не би пао наш древни инструмент гусле, наступио је и гуслар Мијаило Елез.

Овогодишњи концерт посебан је из разлога jeр је биo хуманитарног карактера.

Као прави амбасадори наше традиције, у своју игру уткали су много поноса, симбола и порука, а порука вечери је да својом хуманошћу помогнемо некој породици којој је помоћ потребна. И сами чланови друштва учествовали су у овој акцији својим новчаним прилогом.

Прикупљено је 790 марака, а сав приход од продатих улазница усмјерен је организацији Срби за Србе, чији је основни циљ и задатак залагање за побољшање услова живота српских вишечланих породица широм Балкана. Препознатљиви су по слогану „Дјеца су наша будућност“.

Чланови КУД –а „Зеленгора“ на несебичној подршци захвалили су се Општини Гацко и начелнику др Огњену Милинковићу, Руднику и Термоелектрани Гацко и Термоградингу Гацко, који су ове године помогли у реализацији међународног фестивала, одржаног у Бугарској. Захвалност дугују и директору Основне школе „Свети Сава“ Гацко, који им је омогућио одржавање проба у просторијама школе.

На крају вечери послали су јасну поруку:  Боље је земљу продати, него обичај изгубити. Чувајмо фолклор!

Подијелите вијест