Одржан годишњи концерт КУД-а “Сава Владиславић”

Протеклог викенда у Дому културе у Гацку, одржан је четврти годишњи концерт културно-умјетничког друштва које поносно носи име једног од легендарних гачана „Сава Владиславић“.

Друштво које је настало прије четири године, са само 16 чланова, данас броји преко 200, организованих у пет фолклорних секција, од оних најмлађих, па све до чланова прве поставе. Број чланова из дана у дан се повећава и заинтересованост је велика. Уз пратњу гуслара али и здравичара, Херцеговачке обичаје и традицију од 2010. године  шире по многим сценама Републике Српске и Србије.

И овај пут КУД „Сава Владиславић“ окупио је велики број поштовалаца и љубитеља фолклорног стваралаштва. Током вечери, поред домаћина, публици су се представили гости из Лапова, малишани дјечијег вртића,  чуле су се рецитације пјесама, здравице, као и струне гусала.

На крају вечери, предсједник удружења, Лазар Окиљевић захвалио се Општини Гацко, РиТЕ Гацко и синдикатима ове двије организације, као и појединцима који су допринијели успјешном раду удружења. Окиљевић је уручио захвалнице учесницима вечери и најстаријим члановима КУД-а „Сава Владиславић“. 

Подијелите вијест