Одржан годишњи хуманитарни концерт КУД-а „Зеленгора“ и гусларског удружења „Тешан Подруговић“ из Гацка

КУД „Зеленгора“ и гусларско удружење „Тешан Подруговић“ из Гацка одржали су у петак заједнички годишњи концерт. Спортска дворана у Гацку била је препуна, а сав приход од продатих улазница намијењен је за лијечење нашег суграђанина Ђурише Тепавчевића.

Концерт је почео са играма из Централне Србије, а кроз програм су се мијењале фолклорне групе шетајући пјесмом и игром кроз крајеве Србије. Чланови КУД-а су имали прилику да се представе играма из Ниша, Пчиње, Гњилана, Шумадије и Златибора. У програму су учествовали сви чланови друштва, а разноликост народних ношњи красила је сваку групу појединачно.

Здравичар, Крсто Шупић поздравио је присутне уз добру домаћинску здравицу, струне гусала су одјекивале кроз дворану, а уз пјесме су се представили Марко Црногорац, Радан Бјелоглав и Миајло Елез. Осим гусала из удружења “Тешан Подруговић” чуло се и надпјевавање мушке и женске пјевачке групе.

На крају концерта сви учесници су заједно запјевали уз гусле.

Продато је 407 улазница, а КУД “Зеленгора” и удружење “Тешан Подруговић” су овим гестом показали да ће, као и до сада, помагати у свим хуманим акцијама.

Подијелите вијест