Одржан 14. Илиндански народни сабор Наданићи 2013.

Дефилеом културно-умјетничких друштава улицама наше општине који је одржан синоћ, почеле су овогодишње Илинданске свечаности, поводом 14. Свесрпског Илинданског сабора, Наданићи 2013. Уз присуство свештенства и бројног народа, свечаности су настављене и данас, испред цркве у овом гатачком селу.

У организацији Општине Гацко, Црквене општине Гацко и парохије друге Гатачке, овај празник је прерастао у озбиљну црквено-народну манифестацију.

Богослужење и свету литургију служио је Владика Атанасије Јефтић. По завршетку литургије велики број грађана придружио се свечаној литији око храма, након чега је ломљење славског колача било праћено бројним здравицама.

После свечаног ручка, испред храма уприличен је и пригодан културно – спортски програм.

Културни дио програма је био обогаћен игром и пјесмом како гостујућих културно-умјетничких друштава “Младост” из Пецке код Ваљева и “Деспот Ђурађ” из Раље, тако и наших домаћих КУД “Зеленгора” и “Сава Владиславић”.

Пјесмом су нас поздравили и гуслари Војин Тепавчевић, Вукота Говедарица и Алекса Рончевић.

Илиндански сабор је и ове године окупио велики број домаћих такмичара, који су се надметали у разним дисциплинама. Најуспјешнији су награђени признањима али и новчаним наградама.