Одбојкашице Гацка освојиле трофеј Купа РС

Више од двије деценије у нашем граду чекао се трофеј намијењен освајачу Купа Републике Српске. Вечерас је и дочекан, јер су одбојкашице Гацка савладале у Брчком Бимал Јединство, резултатом 3:1, у финалу Купа Републике Српске.

У сусрету старих спортских ривала, боље су биле наше одбојкашице, које су још једном показале да је ово њихова сезона.

Тренер одбојкашица, Саша Слијепчевић нагласио је да је ово велики тренутак за клуб јер су дуго чекали титулу Купа РС.

“Морамо бити презадовољни, радимо предано и пружамо одличне партије на свим фронтовима. Ово је велика побједа за све нас, четврта титулу освајача Купа Српске, а посљедњу смо освојили давне 2000. године”, рекао је Слијепчевић.

Ивана Радовић проглашена је за најбољу играчицу финалног сусрета, рекавши да је финале оправдало свој епитет.

“Много смо се припремале за ову утакмицу, гдје су труд, борбеност и залагање дошли до изражаја. Пресрећни смо сви и трудићемо се да останемо у истом ритму. Утакмица није била нимало лагана, нијансе су одлучиле, гдје је и срећа била мало више на нашој страни. Много ми је драго што сам дио ове екипе и поносна сам на нас. Освојивши награду за МВП желим да се захвалим екипи јер сигурно не бих била то без њих. Дало ми је мотивацију да још више радим на себи и напредујем”, рекла је Радовић.

Као што је и познато, наше одбојкашице лидер су ПЛ БиХ без пораза, у 1/8 финалу ЦЕВ Купа играју против загребачке Младости, а овај трофеј потврда је да би ова година могла бити историјска.

Подијелите вијест