Обиљежено 30 година рада и постојања “Дјечијег вртића” Гацко

Тачно прије 30 година, ЈУ „Дјечији вртић“ Гацко отворила је своја врата и прихватила у загрљај прве малишане. Једна од несумњиво најљепших јавних установа наше општине, испратила је велики број дјеце и учествовала у њиховом раном одгоју и васпитању. Због тога је Дјечији вртић друга кућа наших малишана.

Данас, уз жељу да дуго окупља и пружа топлину и сигурност свих будућих генерација, дјеца су вртићу честитала рођендан, онако како они најбоље знају – кроз пјесму и игру.

Овдје су се стицала прва пријатељства, прве симпатије, прве љубави, али и прве свађе. Научиле су се прве пјесме, заиграле многе игре и прославили многи дјечији рођендани.

Жена која је учила, и како сама воли да каже, расла са дјецом вртића је Станка Шојић, васпитачица која од постанка ове установе ради са дјецом. „Ми смо умјетници, вајари дјечијих душа. Сваки дан у претходних 30 година за нас је представљао изазов, нови почетак, нову шансу да дјетету пружимо радост, срећу и благостање“ рекла је Станка, која у Дјечијем вртићу ради од његовог оснивања. Истакла је да је прави задатак на васпитачу, те да се сви проблеми рјешавају у ходу.

Садашњи и бивши директор вртића, Милета Давидовић и Бранка Миљуш, и данас су, са поносом, по ко зна који пут потврдили да ова установа 30 година успјешно одговара свим постављеним задацима.

„Од оснивања вртића сам овдје и била сам први директор. Почели смо давне 1987. године са 85 полазника. Било је потешкоћа, али смо их превазилазили. Изградили смо ову установу у узорну и котирамо високо на љествици школства Републике Српске“, рекла је Миљуш.

Добар углед вртића и данас се наставља. Давидовић је задовољан радом и садашњег кадра. „Имамо стручан кадар на свим радним мјестима и у потпуности сам задовољан радом мојих колега. Сваке године удовољимо захтјевима свих родитеља. Ове године смо формирали још једну радну групу, капацитети су попуњени и уписано је око 150 дјеце у 4 примарне групе и једну групу продужени боравак“, истакаоје Давидовић.

Подијелите вијест