Обиљежена Недеља Црвеног крста

У оквиру Недеље Црвеног крста која се ове године обиљежава под слоганом „У времену дистанцирања, сачувајмо хуманост, дарујмо крв“, Општинска организација Црвеног крста Гацко провела је више активности.

Почетком обиљежавања Недеље, у суботу 08. маја, одржан је састанак са волонтерима Општинске организације Црвеног крста Гацко, гдје је направљен План активности у току Недеље Црвеног крста. Већ у недељу, 09. маја, чланови Клуба младих укључили су се у акцију чишћења прилазних путева граду. У понедељак и уторак, 10. и 12. маја, волонтери Црвеног крста Гацко обишли су 25 породица које се налазе у стању социјалне потребе и уручили им пакете хране и хигијене, који су донација Црвеног крста Републике Српске.

Недељу Црвеног крста обиљежила је и традиционална активност продаје маркица, како у Основној и Средњој школи, тако и за становнике.

У сарадњи са Друштвом добровољних давалаца крви „Гацко“, Општинска организација Црвеног крста Гацко подијелила је скромне поклоне (мајице, привјеске и магнетне значке), за матуранте који су ове године први пут даривали крв.