Обиљежен парастос код споменика у Добром Пољу

Код споменика у Добром Пољу, у општини Калиновик, данас је обиљежен парастос за 17 погинулих бораца Војске Републике Српске, припадника славне Гатачке бригаде, који су погинули на калиновачко – трновачком ратишту.

Са много емоција, породице погинулих присјетиле су се својих најдражих, који су свој живот оставили бранећи оно најсветије – своју отаџбину. На овај начин, полагањем цвијећа обиљежено је 28 година, а овај датум један је од најважнијих у Одбрамбено – отаџбинском рату.

Предсједник Скупштине Борачке организације Гацко Алекса Слијепчевић, нагласио је да је врло важно да се на овај начин присјећамо оних који су живот дали како би ми данас живјели слободу.

„Данас се налазимо на мјесту гдје је 2015. године у знак захвалности подигнут споменик за 17 бораца Гатачке бригаде страдалих на овом ратишту. Подсјетник је великих страдања најхрабријих, који су своје животе уградили у темеље Републике Српске, и то не смијемо никада заборавити. Слава свим борцима који су пали за слободу отаџбине“, казао је Слијепчевић.

Парастосу су пристовали начелници општина, Калиновик Радомир Сладоје, начелник општине Трново Драгомир Гаговић, начелник општине Гацко др Огњен Милинковић са сарадницима.

Култура сјећања на погинуле борце отаџбинског рата, веома је битна, рекао је начелник општине Гацко др Огњен Милинковић.

„Данас је 28 година тужног сјећања на седам бораца који су своје животе положили на бранику отаџбине, за ово што ми данас имамо, а то су слобода и Република Српска. Уједно, сјећамо се 17 бораца Гатачке бригаде који су погинули на трновачком и калиновачком ратишту. Култура сјећања на борце отаџбинског рата, поготово на погинуле, је веома битна, и ми ћемо сада и убудуће се сјећати и гајити култ борца отаџбинског рата. Не можемо да заборавимо жртву коју су поднијели, дајући свој живот или дијелове тијела за оно што ми данас имамо“, рекао је Милинковић, захваљујући се Гачанима који су данас оставили све своје обавезе како би данас били у Добром Пољу. Као је истакао, то је сaмо још један доказ да поштују и не заборављају важна мјеста и догађаје.

Подијелите вијест