Обавјештење за пољопривредне произвођаче

grb

ОПШTИНА ГАЦКО

Одјељење за привреду, финансије

и друштвене дјелатности

 

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

          На основу Правилника о измјенама и допунама Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села, подстицајна средства за регресирање дизел и еуродизел горива за извођење прољећних радова у пољопривреди у 2013. години, укључујући и жетву стрних жита, утврђује се у износу од 0,60 КМ/литру и одобравају се за површине које су регистроване као обрадиве у регистру, на којима је извржена јесења сјетва у 2012. години, прољећна сјетва/садња у 2013. години, као и за одржавање вишегодишњих засада воћњака.

Право на подстицајна средства за регресирање дизел горива за извођење прољећних радова у пољопривреди у 2013. години остварују регистрована пољопривредна газдинства, која по хектару регистроване обрадиве површине у периоду од 17. априла до 01. јула текуће године за прољећне радове изврше куповину:

а) до 50 литара горива по хектару – за ратарске и повртларске културе,

б) до 35 литара по хектару за воћњаке

Захтјеве  за остваривање права на регрес за дизел гориво корисници могу преузети код Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности општине Гацко, канцеларија бр. 17, сваким радним даном у времену од 8 до 16 часова.

          Крајњи рок за преузимање захтјева је 01. јули текуће године.

Подијелите вијест