Обавјештење из ЈП “Водовод” Гацко

Обавјештење из ЈП “Водовод”, поводом јучерашњег прекида у водоснабдијевању, преносимо у цјелости.

У петак,  08.10.2021. године дошло је до обуставе уредног водоснабдијевања грађана Гацка. Наиме, разлог нестанка воде је нелегалан прикључак на главној водоводној линији на локалитету Поникве, Табаковића колибе, који је угрозио само снабдијевање водом потрошача током јучерашњег дана.

Приликом покушаја уклањања дивљег прикључка, наишли смо на отпор лица које је и извршило исти нелегални прикључак. Обавијестили смо инспекцијске органе који су изашли на лице мјеста и од њих очекујемо предузимање законских мјера. ЈП „Водовод“ ни у једном моменту није свјесно узгрозило јучерашње водоснабдијевање, већ улажемо максималне напоре да грађане уредно снабдијевамо водом, што смо и чинили у претходно веома сушном периоду и поред изузетно лошег стања дијелова водоводних система.

Убудуће, против свих лица која на било који начин угрожавају снабдијевање водом односно врше нелегалну потрошњу воде, биће поднесене кривичне пријаве и у складу са законом санкционисани. Из горе наведеног јасно је да је разлог прекида водоснабдијевања општине Гацко нелегални прикључак на главној водоводној мрежи који је ту присутан деценију уназад и непрестано угрожава водоснабдијевање, а не било какав технички квар. ЈП „Водовод“ не сноси било какву одговорност за прекид водоснабдијевања општине Гацко, наводи се у обавјештењу.

Подијелите вијест