Нови пројекат удружења “Растимо заједно”

„Срце куца чуј га“ назив је пројекта који Центар за дјецу са посебним потребама „Растимо заједно“ Гацко спроводи уз подршку Хелсиншког парламента грађана Бања Лука, финансиран од стране Европске Уније.

Циљ пројекта је побољшати квалитет живота, тј. квалитет здравствене заштите особа са сметњама у развоју кроз физиотерапеутске, логопедско-дефектолошке и психо-социјалне третмане. Особе са сметњама у развоју су равноправни чланови заједнице и ми треба да им обезбиједимо услове да остваре основна људска права као што су право на игру, дружење, смијех, здравствену заштиту и друго.

„У оквиру пројекта планирано је и одржавање три округла стола са представницима локалне власти и значајних привредних субјеката, како би их боље упознали са проблемима дјеце и колико је битан континуиран рад за њихов напредак“, рекла је Јелена Јововић, координатор пројекта.

„Циљ нам је и да привучемо волонтере јер волонтирањем у пројекту можемо помоћи особама са сметњама у развоју да превазићу психо-социјалне потешкоће, као и да обезбиједимо материјалне услове за наставак започетих и  увођење нових активности“, истакла је Јововић.

Овај пројекат подржали су: Општина Гацко, Дом здравља „Проф. Др Саво Бумбић“ Гацко, Културно-спортски центар Гацко и Радио Гацко.

Пројекат ће се реализовати у периоду од 01. новембра 2014. до 30. априла 2015. године, сваким радним даном у просторијама удружења „Растимо заједно“ од 08:00 до 15:00 часова. 

Подијелите вијест